Skip to content

Messuohjelmaa

Hyvä Ikä 28.-29.9.2022

Hyvän työn tekijät -paneelikeskustelu

to 29.9. klo 13.30 – 14.30 Hyvä Ikä -ohjelmalavalla

 

Hyvä Ikä -messujen Hyvän työn tekijät -paneelikeskustelu vanhustyöstä on todella ajankohtainen. Paneelia luotsaa toimittaja Riku Rantala.

Riku on monipalkittu toimittaja ja tv-tuottaja, joka tunnetaan mm. Madventures ja Docventures -sarjoista. Keskustelusta on tulossa takuulla kiinnostava ja asioihin pureutuva. Tervetuloa kuulolle!

Riku Rantala Hyvä Ikä -messuilla

Panelistien esittelyt

Mervi Flinkman

Mervi Flinkman, sh, TtT

Työvoimapoliittinen asiantuntija
Yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen toimiala
Tehy ry

Mervi Flinkman työskentelee Tehyssä, työvoimapoliittisena asiantuntijana, yhteiskuntasuhteet ja kehittäminen toimialalla. Hänen vastuualueelleen kuuluu työvoimapolitiikkaan, ikäihmisten palvelujen kehittämiseen, ammattihenkilölainsäädäntöön ja työnjaon kehittämiseen liittyviä kokonaisuuksia. Mervi on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Väitöskirjatutkimus käsitteli nuorten sairaanhoitajien ammatista lähtemisen aikomusta. Tehy on Suomen suurin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö, yli 160 000 jäsenen yhteisö ja edunvalvoja. Tehyläiset tekevät ikäihmisten palveluissa niin perustason työtä kuin asiantuntija- ja johtotehtäviäkin. Tehyn keskeisenä tavoitteena on alan palkkauksen ja työolosuhteiden parantaminen.

Anna Kukka

Anna Kukka

Neuvottelupäällikkö
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Anna Kukka toimii Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:ssa henkilöstövoimavarojen kehittämisen osaamisalueen neuvottelupäällikkönä. Anna on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri, ja hänellä on monipuolinen kokemus työelämän laatua ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmää koskevista kehittämistehtävistä.

Annan vastuualueelle (Henkilöstövoimavarojen kehittämisen yksikkö) kuuluvat muun muassa henkilöstöjohtamista, työhyvinvointia, osaamisen ja työelämän kehittämistä koskevat työnantajapalvelut sekä edunvalvonta- ja kehittämistehtävät. KT tukee kunta- ja hyvinvointialueiden työnantajia toimintatapojen uudistamisessa, työyhteisöjen hyvinvoinnin tukemisessa ja tuloksellisuuden parantamisessa.

Teppo Kröger

Teppo Kröger

Yhteiskuntapolitiikan professori
Jyväskylän yliopisto

Teppo Kröger on Jyväskylän yliopiston yhteiskuntapolitiikan professori. Hän on tutkinut vanhuspalveluja ja hoivatyötä 30 vuoden ajan, monissa kansainvälisissä tutkimushankkeissa ja -verkostoissa. Hän on tutkinut mm. hoivaköyhyyttä, palvelujärjestelmän muutosta, hoivatyön olosuhteita, omaishoidon yhdistämistä ansiotyöhön ja ikäasumista. Teppo johtaa Ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikköä, joka on Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin yliopiston yhteinen Suomen Akatemian rahoittama laaja, yhteensä noin 60 tutkijan yksikkö. Yksikkö levittää tutkimustietoa aktiivisesti, niin median kuin päätöksentekijöiden tiedontarpeeseen mm. haastattelujen, kirjallisten lausuntojen ja suullisten esitysten muodossa.

Isa Kaipainen

Isa Kaipainen

Liiketoimintajohtaja
Helppy Oy

Isa Kaipainen on Helppy Oy:n liiketoimintajohtaja ja koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hänen vastuualueelleen kuuluu Helppy Oy:n hoivan kehittäminen ikäihmiset ja heidän omaiset huomioiden. Helppy Oy on vuonna 2018 perustettu yritys, joka uudistaa hoiva-alaa tarjoamalla ikääntyville apua arkeen aina samalta avustajalta, eli helpperiltä. Usein helpperistä muodostuu ajan kuluessa tärkeä koko perheen arjen luottohenkilö ja tukipilari.

Yrityksen tarina syntyi, kun perustaja Richard alkoi järjestämään hoivaa äidilleen ja ymmärsi, miten paljon tukea omainen saattaa tilanteessa tarvita. Siksi hoivan lisäksi Helppy Oy auttaa tuhansia ikääntyvien omaisia neuvonnassa kaikille suomalaisille ilmaisen Omaisportaali.fi -sivuston kautta. Neuvontasivusto on luotu yhteistyössä muun muassa hoiva-alan ammattilaisten, lääkärien ja geriatrien kanssa.

Tervetuloa Hyvä Ikä -messuille 28.-29.9. Helsingin Messukeskukseen!

Msesut avoinna ke-to klo 9-17
Ammattilaiset veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi
Yleisön messuliput 10€ (ovelta 12€)

Ammattilaisten rekisteröityminen

Yleisökävijän messuliput

Messuohjelma